winterwedstrijd 2013 1e 008Zondag 13 januari, vorst en toch prachtig zeilweer

Vandaag was de eerste wedstrijd van het jaar, prachtig weer, de hele dag zon en een temperatuur om het vriespunt. Harry heeft zijn boot verkocht, doet dus niet meer mee. Bart Begemann was met skiën hard onderuit gegaan en had last van nek en schouder en gebruikt op dit moment pijnstillers, het was voor hem niet verantwoord om te gaan winterzeilen. Bert van der Wal onze oudste zeiler was ook niet lekker en zijn fokkenmaat was verhinderd omdat zijn schoonmoeder jarig was, Bert deed dus ook niet mee. Appie Gordijn was skiën maar ik mocht, samen met Teije van Vliet, proberen om Leo Loman te verslaan.
Er waren dus 5 Kolibri’s aan de start. Een bijzondere vermelding voor Eli van den Broek, hij kwam met zijn dochter Sophie en natuurlijk de honden.

Eén wedstrijd dus maar 1 kans om te winnen!
Wij hadden een goede start en waren samen met Pim bij de 1e boei. Bij de 2e boei waren wij de 1e maar toen kwam de klad er in. Wat gingen Leo en Jurgen snel. Wij konden ze niet bijbenen en tot overmaat van ramp kwam ook Pim ons voorbij. Gelukkig konden wij die nog terugpakken maar in het laatste voor de windse rak ging Pim, met aan het roer Bert v.d. Velden, met een prachtige manoeuvre ons net voorbij.

Uitslag:
1e Leo
2e Pim
3e Appie, maar die was er niet en hoe moet ik hem dat nu uitleggen.

Wij waren aan het kranen en toen ging de telefoon, uit Frankrijk, Appie in de skilift!
En hebben jullie nog gezeild?
Ja.
En wat ben je geworden?
3e.
Oh…, wie is 1e geworden?
Leo, (je hoorde hem rekenen dat het steeds moeilijker wordt om deze winterwedstrijden te winnen) maar we hebben lekker gezeild en het was heel mooi weer. Hé Ap, ik ga verder met kranen, heb je goeie sneeuw?
Ja.
Nou nog veel plezier met skiën en doe voorzichtig!

Allen die deze dag gezeild hebben waren het er over eens, het was een prachtige dag en ieder die er niet bij was om welke reden dan ook, ze hebben wat gemist.

Voor de totaaluitslagen zie de site van www.kwvdekaag.nl

Fotoimpressie: