Winterzeilen zondag 11 november 2012foto1
 
Op zondag 11 november ’12 was het de 2e wedstrijddag van de winterwedstrijden op de Kaag. Het was prachtig weer de hele dag zon een goede temperatuur en een lekker windje. Eli van den Broek had zich i.v.m. ziekte afgemeld en vlak voor dat we met het kranen begon melde ook Bert Pronk dat hij niet kwam omdat zijn fokkenmaat het liet afweten. Jammer voor hun, 2 schepen minder dus wij gingen van start met 6 kolibri’s.  

 

 

 


 
1e wedstrijd:
 
foto2Het was een lange wedstrijd, Leo Loman nam al snel de kop gevolgd door Pim v.d. Brink, wij (Appie en ik met de Polleke) volgden op een redelijke afstand. Wat liep de So Long hard, maar voor het ingaan van de 2e ronde kwamen wij door een betere slag boord aan boord te liggen en konden wij op naar de volgende boei. Deze boei moest stuurboord gerond worden maar eigenlijk was het logisch als deze boei bakboord gerond wordt. Wij gingen er BB omheen en Leo volgde. Door een schipper van een andere klasse werden we er op gewezen dat wij verkeerd om de boei gingen dus snel terug en nogmaals om de boei en dan wel in de goede richting. Leo en Pim volgden onze vreemde koersen omdat zij ook zagen dat deze boei SB gerond moest worden. Ton en Atie Schrier die met hun schip bij deze boei lagen om onze verrichtingen te volgen zullen wel gedacht hebben wat maken ze er tegenwoordig een rotzooitje van. Wij konden na deze boei wat afstand nemen en deze afstand kwam niet meer in gevaar. Appie 1 en Leo 2. 
 
2e wedstrijd:
 
foto4Het wedstrijd comité had nu een kortere baan uitgelegd zodat de prijsuitreiking, het biertje en het kranen niet in gevaar kwam. Wij zeilden als of ons leven er van af hing. Wij kwamen al snel weer op de eerste plaats en dachten dat wij deze dag met 2 eerste plaatsen af konden sluiten. Wij gingen als 1e langs de laatste boei op weg naar de finish. Uit onze ooghoeken zagen wij dat Leo met zijn So Long hoger dan wij konden varen en onze voorsprong kwam al snel in gevaar. Hadden wij dit direct onderkend en gelijk overstag gegaan dan hadden wij misschien nog voor hun langs kunnen gaan en boven Leo controlerend naar de finish kunnen zeilen. Helaas wij zagen het te laat en Leo met zijn fokkenmaat Jurgen gingen met een luide brul van blijdschap voor ons over de finish, Leo 1 en Appie 2. Het aftuigen, de prijsuitreiking, het kranen en weer moe maar niet helemaal voldaan naar huis was allemaal beter geweest als we ook de 2e wedstrijd hadden gewonnen want Leo staat nu fier aan kop met drie 1e en één 2e plaats.
 
Voor de totale uitslag en stand zie de site van KWV de Kaag www.kwvdekaag.nl