Sluitingswedstrijden 2011 Marine Watersport Vereniging

Al sinds jaar en dag wordt tijdens de sluitingswedstrijden van de Marine Watersport Vereniging het Herfstkampioemwv2011a
nschap van de Kolibri 560 verzeild en heeft de vloot 560érs een eigen start. Ook de andere Kolibri typen varen de laatste jaren mee in de twee kajuitklassen. Zo ook dit jaar.

Over gebrek aan belangstelling heeft de MWV uit de Kolibrihoek eigenlijk nooit te klagen gehad. Helaas was de deelname dit jaar wat magertjes. Gezondheidsproblemen bij een aantal oudgedienden, wellicht de natte zomer van dit jaar voor anderen en wellicht ook de dit jaar minder riante mogelijkheden om de boten in en uit het water te krijgen waren debet aan een wat magere deelname: vijf  Kolibri 560´s, een Kolibri 660 en een Kolibri 700.


De weergoden waren ons op 2, 3 en 4 september 2011 wel erg goed gezind. Vrijdag, zaterdag en zondag was het prachtig zeilweer. Er stond, behalve een (lang)  moment van windstilte op zaterdagmiddag,  een mooi zeilwindje. De zon liet zich uitgebreid zien en de temperatuur was perfect: hèt weer voor een bijna perfect zeilweekend.

Bijna perfect! Wat nog nooit is gebeurd: geen enkele Kolibri 560 haalde tijdens de zaterdagmiddag wedstrijd de tijdslimiet en eindigden met zijn allen met een DNF in de uitslagenlijst! Door de wegvallende wind was de sterke ebstroom niet meer te bedwingen en de boten dreigden het zeegat uit te spoelen! Een paar Kolibries maakte van de nood een deugd: lieten het anker vallen en wachtten met een drankje en een hapje betere tijden af.

Bij de Kolibri 560 won Ab Gordijn met zijn vrouw Maya op de Polleke ook dit jaar weer de beker! Pim van de Brink en zijn maat Wilbert met hun Polybri hebben nog verwoede pogingen gedaan om hen van de eerste plek af te houden maar helaas voor Pim en Wilbert: de Polleke ging drie keer als eerste over de finish. Wim Welling en Anita Oskam hadden op de Dop op zondag morgen nog de illusie dat zij een één gevaren hadden maar Polleke klopte ook hen met een miniem verschil op de meet.

De Arabesque van de familie (Bram, dochters en aanhang) Gordijn werd eerste in de kajuitklasse met een SW boven de 103. Frans Breedeveld met zijn broer Dick werden tweede in die klasse.

Uitslag Kolibri 560:

1. A. Gordijn  Polleke)  1, DNF,1,1
2. P. van den Brink Kolibri komt overal 2,DNF,3,2
3. W. Welling  Dop   3,DNF,2,3
4, S de Haas  Basseroetje  4,DNF,5,4
5. E. van den Broek Twee Gezusters 5,DNF,4,5