Haven TerheijdenIk begrijp heel goed dat het vergeleken kan worden met vloeken in de kerk wat ik nu schrijf maar we hebben een kleine 2 weken zo rond gevaren en ontzettend veel plezier van deze vakantie gehad.

Klik hier voor het reisverslag.

image1Met de zon tegen en meer dan 30 graden was de heenrit met de trailer achter de auto een hete klus, maar eenmaal in Flensburg aan de Duits/Deense grens aangekomen, was de ontvangst in Jachthaven Sonwyk echt gastvrij; meteen werd er gekraand en de ligplaats was comfortabel met alle luxe.

ssr1De Nederlandse vereniging van Toerzeilers organiseert al jaren met Pinksteren een tocht van IJmuiden naar Lowestoft. Een tocht van ongeveer 100 zeemijlen.

P1050261Van 16 t/m 20 mei jl. werd de derde Small Ships Race verzeild onder koude en soms natte omstandigheden. De wind varieerde van niets tot en met windkracht vijf. De SSR wordt jaarlijks georganiseerd door de Toerzeilers en start in IJmuiden. De finish is precies 100 mijl naar het westen in Lowestoft. Gemiddeld doet een kolibri daar dus ongeveer een etmaal over. De veiligheidseisen voor de deelnemers zijn serieus te noemen.

Een leuk verhaal!


Klik hier voor het verhaal

Weer een reisverhaal dat navolging verdient!!

Klik hier voor het verhaal

De zon schijnt door het rechterportierraam en het wordt zo langzamerhand warm in de wagen. De buitengewoon warme zomer van 2003 houdt ook half augustus nog hardnekkig stand.

In oktober 2002 zijn wij, mijn toenmalige vriendin en ondergetekende, op vakantie naar de Ionische Zee geweest.

Engelandvaart

Pinkstertocht Stellendam-Lowestoft met een Kolibri 900

Aankomende evenementen

Algemene ledenvergadering
woensdag 01 nov 2023 0:00
Ga naar boven